muis

muis

zondag 22 oktober 2017

Turnles : kleine muis zoekt een huis

Als de kat van huis is dansen de muizen. We lopen rond in de zaal als we muziek horen. Maar stopt de muziek dan verstoppen we ons vlug in ons muizenholletje.
In de klas leren we over 'Kleine muis zoekt een huis'. In de gymzaal voeren we het bewegingsverhaal uit. Kleine muis kruipt uit zijn holletje en ziet een lekkere appel (pittenzak) liggen. Ze neemt de appel mee naar het donkere hol van de mol. Maar daar is geen plaats meer. We stappen verder en komen meneer konijn tegen. We springen net zoals konijntjes. Ook hier is geen plaats. Dan maar eens proberen bij de das. We kruipen op de boomstam van de das. Is hier nu ook geen plaats voor mij? 'Oh daar is een groot huisje'. De beer stapt met grote passen op de stenen. 'Oei, oei, wij zijn een beetje bang van de beer!'. De muizen lopen snel weg naar hun eigen holletje.

Verder oefenen we nog andere vaardigheden. We trekken onze appel aan een touw in de verschillende holletjes. We gooien ook nog met de dobbelsteen en die zegt ons in welk holletje we de appel (bal) moeten gooien.
                                      

Geen opmerkingen:

Een reactie posten